Actueel

Heerenveen aardgasvrij

Op weg naar een aardgasvrij Heerenveen in 2050. Om daar te komen zijn nog heel wat stappen nodig. Daarom start de gemeente Heerenveen met een publiekscampagne om inwoners en bedrijven te informeren én mee te laten denken.

Groener (be)loont subsidies

Goed groen nieuws! Als inwoner of bedrijf van de gemeente Heerenveen kun je nu ook subsidies aanvragen voor vergroening of regenwatergebruik. Zoals een groen dak, het aansluiten van een regenton, of het aanbrengen van waterdoorlatende verharding.

Zon op Friese schooldaken

Meer energie uit zon op Friese schooldaken. Dat is de missie van Stichting Schooldakrevolutie. Zij helpt scholen om over te stappen op zonne-energie in de strijd tegen klimaatverandering.

Groene Gangmakers gezocht!

Ben jij iemand die voor duurzaamheid een stap harder loopt, de gang erin houdt en durft te vernieuwen? Meld je dan aan als Groene Gangmaker en maak kans op 100.000 euro om je groene, duurzame initiatief op gang te helpen.

Verzilver je waardebon nu ook online

Heb jij een eigen woning in de gemeente Heerenveen? Dan heb je onlangs een brief met waardebon in de bus gehad. Hiermee kun je energiebesparende producten kopen. Dat gaat nu ook gemakkelijk online.

Zonnepark Shell opgeleverd

Op vrijdag 27 november is het zonnepark in Heerenveen-Zuid feestelijk in gebruik genomen. In een online event werd uitgelicht hoe het zonnepark niet alleen bijdraagt aan de energietransitie, maar ook maatschappelijke voordelen kent.

Extra subsidie energiebesparing

Goed nieuws voor huiseigenaren in Fryslân! De provincie maakt het nu nog aantrekkelijker om de eigen woning te verduurzamen. Dit door extra subsidie te verstrekken en rentekorting te geven op de Energiebespaarlening.