Groene Gangmaker De Greiden heeft een eigen energiecoöperatie!

Wijkvereniging BUITENgewoon De Greiden heeft op maandag 20 september de Energiecoöperatie BUITENgewoon Duurzaam U.A. statutair opgericht. De coöperatie heeft als doel rijwoningen in De Greiden duurzaam te maken door renovatie. Deze operatie vindt de komende twee jaar plaats.

Wijkvereniging BUITENgewoon De Greiden is een van de vijf Groene Gangmakers. Elke Groene Gangmaker ontving in april 2021 van de gemeente Heerenveen en de provincie Fryslãn een cheque t.w.v. 100.000 euro. Het winnen van dit bedrag was voor wijkvereniging De Greiden de aanleiding voor het oprichten van de energiecoöperatie.Met het geld maakt de coöperatie 100 rijwoningen duurzaam door renovatie. Zij krijgen hierbij hulp van verschillende expertises: bouwbedrijf Van Wijnen en andere adviseurs zoals Klimaat Missie Nederland en Fryslân Duurzaam.

In het bestuur van de coöperatie zitten: Liesbeth Lourens, Anton Melein, Geert Bosman en Tony Christopher.

fotograaf: Dennis Stoelwinder | Groot Heerenveen

Rijwoningen renoveren; organiseren maakt goedkoper

De kracht van herhaling. Daar steekt Wijkvereniging Buitengewoon De Greiden op in. Per woningtype een plan om te verduurzamen en deze aanpak herhalen. Slimme organisatie van renovatie en financiering.


Actueel