Verruil je tegels voor mooie planten met
€ 10,- kassakorting!

Gemeente Heerenveen komt in actie voor meer vergroening. Tot en met september kun je jouw tuintegels inleveren in ruil voor planten met flinke korting. Ook doen we als gemeente mee aan het NK Tegelwippen. Hierbij gaan we de strijd aan met Gemeente Smallingerland.

Wethouder Hedwich Rinkes heeft reeds, samen met kinderopvang de Einekoer, een start gemaakt. Doet u ook mee?

Hoe werkt de ‘tegels eruit, plantjes erin’-actie?

  1. Haal minimaal één vierkante meter tegels uit je tuin en maak een foto
  2. Download de tegoedbon van € 10,- via de knop hieronder
  3. Lever alle tegels – of tenminste één* – in bij deelnemende tuincentra
    (Welkoop Heerenveen, Welkoop Jubbega en Flower Farm Volbeda)
  4. Koop een duurzaam plantenpakket van minimaal 20 euro en gebruik de bon
  5. Meld het aantal gewipte tegels aan op: www.nk-tegelwippen.nl

Ja ik ga tegelwippen!

Let op! Er zijn 1.000 bonnen beschikbaar. Wees er dus snel bij!

* de overige gewipte tegels kun je aanmelden bij de Ecokathedraal in Heerenveen (Peter Wouda 06-24573020) en in Mildam (Marcel Prins 06-25590598) 


Waarom tegels eruit?
Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden in ons land. In een snel tempo verdwijnen veel plant- en diersoorten en raken levende systemen verstoord. Naast het wippen van de tegels stimuleert Gemeente Heerenveen vergroening ook op andere manieren. Lees bijvoorbeeld de subsidie voor verharding vervangen door groen of waterdoorlatende verharding. Of een van de andere vijf subsidiemogelijkheden onder  de Groener (be)loont maatregelen van 2021.


NK Tegelwippen

Wat is het NK Tegelwippen precies? Dit is een wedstrijd tussen gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. We staan momenteel in de Top 5, dus het winnen van de prestigieuze Gouden Tegel is zeker haalbaar! 

Lukt dat niet? Dan zorgen we er samen vast voor dat we Gemeente Smallingerland voorbijstreven! Die uitdaging gaan beide gemeenten met elkaar aan. De competitie loopt tot 30 september 2021. Help jij mee?

Ga naar www.NK-Tegelwippen.nl

Heb je meerdere tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze allemaal op, dan worden ze bij de Tegelteller van Gemeente Heerenveen opgeteld.


Meer vergroenen? Groener (be)loont subsidies

Een paar tegels uit je tuin halen is een goed begin. Ben je hierdoor geïnspireerd geraakt? Misschien wil je wel meer doen aan vergroening en verduurzaming? Kijk dan welke subsidies er nog meer mogelijk zijn onder de noemer ‘Groener (be)loont!

Groener (be)loont subsidies