Oplaadpunten elektrisch rijden

De gemeente Heerenveen stimuleert duurzaam rijden. Niet alleen door in het eigen wagenpark van de gemeente te kijken naar duurzame vervoersmiddelen maar ook door het faciliteren van bijvoorbeeld oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s.

Op een groot aantal plekken in de gemeente zijn al oplaadpunten voor elektrische auto’s, die door toename van het aantal auto’s dat daar gebruik van maakt, steeds vaker bezet zijn. Daarom wil de gemeente Heerenveen de mogelijkheden voor opladen uitbreiden. Dit doen we als gemeente niet zelf, maar we coördineren de aanvraag voor een oplaadpunt wel. Mocht u een elektrische auto bezitten of leasen en u heeft geen mogelijkheden om op eigen terrein op te laden, dan kunt u een laadpaal in de omgeving van uw woning of werk aanvragen.

Meer informatie over laadpalen vindt u hier:

Samenwerken om meer laadmogelijkheden te creëren – Gemeente Heerenveen

Oplaadpunten elektrisch rijden – Gemeente Heerenveen

  • Energiecoach
    Energiecoach Jinke Kleistra komt gratis bij je thuis en samen met haar kijk je hoe je met kleine aanpassingen energie kunt besparen. De Energiecoach richt zich in eerste instantie vooral op mensen in huurwoningen én koopwoningen met een WOZ-waarde tot € 200.000,-.
  • De Energie Kado Bon
    In de eerste weken van december ontvangen alle inwoners in de gemeente Heerenveen die in een huurhuis wonen een envelop van de gemeente. In die envelop zit de Energie Kado Bon. Hiermee kun je gratis voor € 70,- aan producten krijgen waarmee je energie kunt besparen, zoals ledlampen en tochtstrips. Dat is toch mooi meegenomen!
  • Heerenveen wordt aardgasvrij, jouw inbreng hoort daarbij
    In Nederland hebben we afgesproken dat we vanaf 2050 geen aardgas meer gebruiken in onze gebouwen. Dit geldt ook voor onze gemeente.