Oplaadpunten elektrisch rijden

De gemeente Heerenveen stimuleert duurzaam rijden. Niet alleen door in het eigen wagenpark van de gemeente te kijken naar duurzame vervoersmiddelen maar ook door het faciliteren van bijvoorbeeld oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s.

Op een groot aantal plekken in de gemeente zijn al oplaadpunten voor elektrische auto’s, die door toename van het aantal auto’s dat daar gebruik van maakt, steeds vaker bezet zijn. Daarom wil de gemeente Heerenveen de mogelijkheden voor opladen uitbreiden. Dit doen we als gemeente niet zelf, maar we coördineren de aanvraag voor een oplaadpunt wel. Mocht u een elektrische auto bezitten of leasen en u heeft geen mogelijkheden om op eigen terrein op te laden, dan kunt u een laadpaal in de omgeving van uw woning of werk aanvragen.

Meer informatie over laadpalen vindt u hier:

Oplaadpunten elektrisch rijden – Gemeente Heerenveen

  • Bofkontjesregeling
    Bofkontjesregeling De gemeente Heerenveen wil met deze regeling inwoners stimuleren om wasbare luiers te gebruiken en daarmee de afvalberg te verminderen. Met één pakket wasbare luiers bespaar je de aanschaf- en afvalkosten van zo’n 5.500 wegwerpluiers. De subsidie is beschikbaar van 1 januari 2024 t/m 31 december 2025 (op=op). Je krijgt € 500,- subsidie op […]
  • Uitvoeringsagenda Klimaatadaptatie en Biodiversiteit
    De uitvoeringsagenda gaat dieper in op het thema Klimaatadaptatie & Biodiversiteit en heeft als doel de benoemde projecten in het duurzaamheidsprogramma een stap verder te brengen richting uitvoering en structureel beheer.
  • Junior Energiecoach
    Bespaar energie én geld met Junior Energiecoach ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach.Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken kinderen en ouders via dit spel waar ze energie kunnen besparen. De gemeente daagt […]