Teksten

Duurzamer en bewuster leven. Groener. Je hoort het overal, maar hoe doe je dat? Duurzaam, dat zijn we niet in één keer. Duurzaam, dat worden we. Eén voor één. Inwoner voor inwoner. Straat voor straat. Club voor club. Wijk voor wijk. Elke één telt.

Om groener te worden, hebben we dus iedereen nodig. Ook jou! We dagen je uit om er ook één te worden. Dat hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Iedere bescheiden actie doet ertoe, ieder klein initiatief draagt bij. Je wordt er al één door te starten met afval scheiden. Door de facturen van je bedrijf niet langer per post, maar digitaal te versturen. Of door in de kantine van je sportclub een dag zonder vlees te introduceren.

Ook gemeente Heerenveen wordt er één. Zo werkt de gemeente samen met bedrijven en organisaties aan ruim vijftig projecten op het gebied van energie, klimaat en hergebruik. Om de biodiversiteit in onze gemeente te vergroten, worden bijvoorbeeld overal nestkastjes opgehangen, geveltuintjes aangelegd en bermen omgetoverd tot een bloemenzee. Begin zo klein als je wilt. Of juist zo groot als je kunt. Want als we er allemaal één worden, als we allemaal iets doen, ontstaat iets groots. En komen we dichter bij ons doel: een groener Heerenveen. Stap voor stap. Eén voor één.