Zaterdag 4 november: LEEF Energiefestival

Alle informatie om je huis te verduurzamen!

Op zaterdag 4 november a.s. van 11.00 tot 16.00 uur organiseren wij voor alle inwoners van de gemeente Heerenveen die interesse hebben in duurzaamheid het zogenaamde LEEF Energiefestival in Thialf Heerenveen. Tijdens het festival krijg je volop inspiratie op het gebied van het verduurzamen van je woning.

Daarnaast zal boswachter Arjan Postma, bekend van onder andere zijn optredens in ‘De Wereld Draait Door’ en ‘RTL Late Night’, met veel enthousiasme en humor zijn kennis over de dierenwereld delen. Tijdens een rondleiding door Thialf kom je van alles te weten over het ontwerp van het vernieuwde ijsstadion waarbij duurzaamheid en innovatie een belangrijke rol speelden. En voor onze jongste inwoners: schminken, insectenhotel bouwen en nog veel meer leuks!

Het festival is onderdeel van LEEF (Lokaal Energie Experimenten Fonds) waarbij 4 wijken en 1 bedrijventerrein in het voorjaar van 2021 elk €100.000,- hebben gewonnen om hun groene, duurzame ideeën verder te brengen. Deze zogenaamde vijf Groene Gangmakers zijn sindsdien bezig met het verder onderzoeken en/of uitvoeren van hun plannen. Tijdens het festival delen de Groene Gangmakers hun inspirerende verhalen en besteden we aandacht aan de duurzame stappen die zij tot nu toe hebben gezet.

Tijdens het LEEF Energiefestival is er de gehele dag van alles te zien en te beleven. Een aantal onderdelen van het programma vinden plaats op vaste tijden:

11.30-12.30 uur              Boswachter Arjan Postma

12.40-13.30 uur              Rondleiding door Thialf

13.30-14.00 uur              Update van LEEF Groene Gangmakers met wethouder Jelle Zoetendal

13.30-14.20 uur              Rondleiding Thialf

14.30-15.30 uur              Boswachter Arjan Postma

Graag tot ziens op zaterdag 4 november a.s.!

LEEF Groene Gangmakers

Om burgerinitiatieven te ondersteunen op het gebied van duurzame energie, heeft de gemeente Heerenveen het LEEF Lokaal Energie Experimenten Fonds in het leven geroepen.


Praktische aanpak bedrijventerrein H-Zuid

Doel van dit initiatief is een groener en aantrekkelijker bedrijventerrein met duurzaam opgewekte energie en duurzaam vervoer. De start is in Heerenveen-Zuid en herhaling is mogelijk op andere industrieterreinen.


Nieuweschoot zet stap CO2-neutraliteit

Verduurzaming van alle woningen in Nieuweschoot door middel van de Heatcycle: een innovatieve warmtepomp die gebruik maakt van afvalwater in combinatie met een warmtebatterij.


Baanbrekers Oudeschoot

Een breed warmtenet aanleggen om de huurwoningen van de Uitvindersbuurt in Oudeschoot te verwarmen. Met dit plan kunnen de woningen van het aardgas af en worden de gezamenlijk de energierekeningen omlaag gebracht.


Rijwoningen renoveren; organiseren maakt goedkoper

De kracht van herhaling. Daar steekt Wijkvereniging Buitengewoon De Greiden op in. Per woningtype een plan om te verduurzamen en deze aanpak herhalen. Slimme organisatie van renovatie en financiering.


Streek Uitvoeringsplan Aengwirden

De projectgroep gaat aan de slag met de gebouwde omgeving in Terband, Tjalleberd, Luinjeberd en Gersloot. Met als doel energieverbruik te beperken en gezamenlijke energie op te wekken en te delen.


Actueel