Bofkontjesregeling

De gemeente Heerenveen wil met deze regeling inwoners stimuleren om wasbare luiers te gebruiken en daarmee de afvalberg te verminderen. Met één pakket wasbare luiers bespaar je de aanschaf- en afvalkosten van zo’n 5.500 wegwerpluiers.

De subsidie is beschikbaar van 1 januari 2024 t/m 31 december 2025 (op=op). Je krijgt € 500,- subsidie op de aanschafprijs van een compleet luierpakket. Zo’n pakket kost rond de € 1.000,-, afhankelijk van welk type luiers je kiest. Je kunt kiezen uit drie complete luierpakketten uit de ‘Kant en Klaartje’-serie van Kaatje Katoen: Sneldrogend, Bamboe of Katoen.

Hiernaast kun je de informatiefolder downloaden. In december zal op deze pagina ook het aanvraagformulier en de link naar de gepubliceerde subsidieregeling beschikbaar zijn. Op woensdagavond 15 november 2023 houden we een informatiebijeenkomst waarbij we uitleg geven over de subsidieregeling en waarbij Kaatje Katoen uitleg geeft over de verschillende luierpakketten. Je meldt je aan voor deze bijeenkomst door te mailen naar duurzaam@heerenveen.nl.

  • Bofkontjesregeling
    Bofkontjesregeling De gemeente Heerenveen wil met deze regeling inwoners stimuleren om wasbare luiers te gebruiken en daarmee de afvalberg te verminderen. Met één pakket wasbare luiers bespaar je de aanschaf- en afvalkosten van zo’n 5.500 wegwerpluiers. De subsidie is beschikbaar van 1 januari 2024 t/m 31 december 2025 (op=op). Je krijgt € 500,- subsidie op […]
  • Uitvoeringsagenda Klimaatadaptatie en Biodiversiteit
    De uitvoeringsagenda gaat dieper in op het thema Klimaatadaptatie & Biodiversiteit en heeft als doel de benoemde projecten in het duurzaamheidsprogramma een stap verder te brengen richting uitvoering en structureel beheer.
  • Junior Energiecoach
    Bespaar energie én geld met Junior Energiecoach ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach.Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken kinderen en ouders via dit spel waar ze energie kunnen besparen. De gemeente daagt […]