Bofkontjesregeling

De gemeente Heerenveen wil met deze regeling inwoners stimuleren om wasbare luiers te gebruiken en daarmee de afvalberg te verminderen. Met één pakket wasbare luiers bespaar je de aanschaf- en afvalkosten van zo’n 5.500 wegwerpluiers.

De subsidie is beschikbaar van 1 januari 2024 t/m 31 december 2025 (op=op). Je krijgt € 500,- subsidie op de aanschafprijs van een compleet luierpakket. Zo’n pakket kost rond de € 1.000,-, afhankelijk van welk type luiers je kiest. Je kunt kiezen uit vier complete luierpakketten uit de ‘Kant en Klaartje’-serie van Kaatje Katoen: Sneldrogend, Hybride, Bamboe of Katoen.

Let op: dit zijn de bedragen van de pakketten zonder subsidie. Van de bovenstaande bedragen wordt na toekenning van de subsidie, het subsidiebedrag van € 500,- afgetrokken.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan de volgende twee voorwaarden voldoen:

 • Je bent woonachtig in Gemeente Heerenveen;
 • Je bent ouder/verzorger van een kindje van maximaal 24 maanden, of de verwachte geboortedatum is binnen 3 maanden bij het indienen van de subsidieaanvraag.

Mocht je vragen hebben over de subsidieregeling, stuur gerust een mail naar duurzaam@heerenveen.nl.

Kaatje Katoen heeft een landingspagina waar de drie pakketten waar de inwoners van Heerenveen subsidie voor kunnen krijgen, op staan: Bofkontjesregeling gemeente Heerenveen – Kaatje Katoen

Hiernaast kun je de informatiefolder downloaden. Op woensdagavond 15 mei 2024 om 19:30 uur houden we in de Kempenaer in Heerenveen een informatiebijeenkomst waarbij we uitleg geven over de subsidieregeling en waarbij Kaatje Katoen uitleg geeft over de verschillende luierpakketten. Je meldt je aan voor deze bijeenkomst door te mailen naar duurzaam@heerenveen.nl.

Heeft u zich aangemeld voor de bijeenkomst en bent u onverwachts verhinderd? Dan horen wij dit graag.

Aanvraagformulier

Aanvraagformulier subsidie voor wasbare kinderluiers

Voor vragen kun je contact opnemen met de gemeente Heerenveen, Team Duurzaamheid, tel: 14 0513 of (0513) 617 617, email: duurzaam@heerenveen.nl. Let op: 1 aanvraag per kind / luierpakket

  Ik ga akkoord met de volgende voorwaarden: Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals vermeld op pagina 1 van de subsidieregeling. Ik ga akkoord dat de gemeente mijn gegevens verstrekt aan Kaatje Katoen. Ik ga akkoord dat de gemeente contact met mij opneemt voor de evaluatie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Extra elektriciteitshuisjes in wijken
  We verbruiken met z’n allen steeds meer stroom. Dat betekent dat het elektriciteitsnet de komende jaren wordt verzwaard en uitgebreid.
 • Wijkuitvoeringsplan Nes
  Wijkuitvoeringsplan Nes In Nes zijn we gestart met het proces om tot een Wijkuitvoeringsplan te komen. Komend jaar wordt onderzocht welke alternatieven voor aardgas geschikt zijn voor Nes. Om tot het plan te komen is er een nauwe samenwerking tussen de lokale werkgroep ‘Nes van het gas af’, onderdeel van energiecoöperatie Duurzaam Akkrum Nes (DAN), […]
 • Wijkuitvoeringsplan Aldeboarn
  Wijkuitvoeringsplan Aldeboarn Aldeboarn wil graag eigen baas oer enerzjy worden. In samenwerking met de gemeente en adviesbureaus Ekwadraat en Royal Haskoning DHV heeft de energiecoöperatie “Enerzjy Koöperaasje Aldeboarn” (hierna EKA) het traject gestart om de alternatieven voor aardgas te onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek zullen samen komen in een Wijkuitvoeringsplan (hierna WUP). In het […]