Voedsel
Een duurzaam eetpatroon is goed voor je lijf en het milieu. Minder dierlijk, meer plantaardig. Maar ook: slim kopen (of zelf kweken), koken, bewaren én minder verspillen. Dat is waar het om draait, en hoe jij thuis ook je steentje kunt bijdragen.
Je eigen groenten, fruit of kruiden kweken in een (mini) moestuin; probeer het eens en ontdek hoeveel voldoening – en misschien zelfs ontspanning – het je geeft. Niets voor jou? Met duurzame keuzes in de supermarkt en het terugdringen van voedselverspilling ben je minstens zo goed bezig. Voor je planeet, maar ook voor je eigen portemonnee. Alles wat je eet en drinkt heeft impact op het milieu, dus er valt áltijd iets te verbeteren. Voor welke duurzame keuze ga jij?
Ontdek wat jij kunt doen
Duurzaam eten en drinken: zo doe je dat
Alles wat je eet en drinkt heeft impact op het milieu. Om voedsel te maken hebben we namelijk energie, water, land en grondstoffen nodig. Door duurzame keuzes te maken in de supermarkt, draag ook jij je steentje bij aan een betere wereld.
Je eigen groenten, fruit of kruiden kweken in een moestuin
Je eigen groenten, fruit of kruiden kweken is niet alleen leuk, lekker en gezond, maar ook nog eens goed voor de natuur en het milieu. En of je nu groene vingers – en een grote tuin – hebt of niet; moestuinieren is voor iedereen.
Zo verminder je voedselverspilling
Wereldwijd wordt ongeveer 30% van al het voedsel weggegooid. In Nederland is dat ongeveer 25%. Dat kost niet alleen veel geld, maar heeft ook grote gevolgen voor het klimaat en de leefomgeving. Door slimmer te kopen, koken en bewaren, brengen we dit percentage omlaag.